Körte alkat vagy? Ezek állnak a legjobban Neked!

Körte alkat vagy? Ezek állnak a legjobban Neked!

2020. július 07. 08:12:12

Kerek csípő, vékony derék - ez a leggyakoribb testalkat típus, a körte alkat jellemzője. Hogyan hozd ki a legjobbat belőle öltözködésedben? Mutatjuk.

Nőies, kerek csípő, vékony derék. Ha neked is hangsúlyosabb a tested alsó része, mint a felső, akkor nőies körte alakoddal a leggyakoribb testalkat típushoz tartozol. Érdemes tudni, hogy a körte alak nem a ruhamérettől, vagy a kilók számától függ, hanem egyéb fizikai tulajdonságoktól. A körte típus jellemzői a keskeny vállak, a karcsú derék és a széles csípő.

És hogyan hozd ki a legjobbat körte alakodból? Összeszedtük tippjeinket gardróbunk alapvető darabjai szerint csoportosítva.

A legfontosabb elv, amit szem előtt kell tartanod, hogy a körte alak “aránytalanságát” kell tompítani, azaz hangsúlyozni a felsőtestet és lágyítani az alsó részeket. Ezt többféleképpen megtehetjük. Optikailag nyújthatjuk alsó részünket hosszanti mintázattal, csíkokkal és lágy esésű anyagokkal. Nagyíthatunk felsőtestünkön megfelelő szabással és színekkel – kiváló erre például az idei nyár trendje, a buggyos ujj vagy a fodrok.

Nadrágok körte alkatúaknak

Ugyancsak fontos és nagyon egyszerű elv: elrejteni és eltakarni nem kerül semmibe. Vegyünk például egy tipikus hibát. Az alacsony derekú csípőnadrág épp a csípőre irányítja a figyelmet, pedig pont onnan kell elterelni a hangsúlyt. Erre tökéletesen alkalmas egy magas derekú nadrág, egyenes vagy bő szárral. Csábító lehet a skinny fazon, de a körte alkatúaknak előnyösebb helyette a mom fit vagy a bootcut szabás. A lényeg, hogy jótékonyan takarjon és optikailag nyújtson a nadrág.

Szoknyák és ruhák körte alak kiemelésére

A szoknya kiválasztásánál is előnyt élveznek a magas derekú szabások, az A-vonal és a tulipán fazon. Anyagában minél lágyabb, könnyedebb darabokat választunk - például szatént vagy viszkózt -, annál jobb. Kerüljük a merev, nehéz anyagokat.

Ruháknál törekedjünk a derék hangsúlyozására: az 50-es évekbeli fazonok, a corolla dressek tökéletesek a körte testalkatúaknak.

A tökéletes fürdőruha körte alakra

Egyértelműen magas derekú! Akár slip, akár retro fazonú bikini, vagy egész alakos fürdőruha magasan vágva, a lényeg, hogy szépen hosszítsa a lábunkat. A felső részt hangsúlyozzuk fodrokkal - az idei nyári divattal összhangban.

Az ideális kiegészítők körte alkatúaknak

Figyeljünk a súlypont emelésére: széles övek derékban, táskák magasan, a váll közelében. Cipőben válasszunk olyan fazont, ami nem töri meg a lábunk vonalát a bokán, ideálisak a nude vagy az opál színek. Nyakláncnak, fülbevalónak és rúzsnak válasszunk hangsúlyos színeket, hogy minél jobban a felsőtestre tereljük a figyelmet.

Ha megfogadjuk ezeket a tippeket, körte alakunkkal még nőiesebb megjelenésünk lesz, és nincs más dolgunk, csak készülni az elismerő bókokra. Kedvenc darabjainkat képgalériánkban nézheted meg.

Forrás: grazia.it

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában