Hogyan hordjuk a klasszikus kéket?

Hogyan hordjuk a klasszikus kéket?

2020. Április 28. 23:41:03

2020 hivatalos színe a Pantone Classic Blue. És hogy milyen is ez a kék? Mélytengeri, királyi, klasszikus.

Az idei évben a klasszikus kék kerül fókuszba, ő lett kikiáltva hivatalosan is 2020 színének. Az amerikai Pantone festékgyártó vállalat 1999 óta minden év végén kiemel egy színt a palettájából, amelyet a következő év értékesítésében kiemelten szeretne kezelni. E köré azóta mítosz szövődött, és az Év Színe sajtókommunikációjuk várva várt esemény december elején. Az Év Színe ikonná nőtte ki magát, amellyel már minden magára valamit is adó divat-, szépség- és design iparban tevékenykedő tervező számol alkotásaiban. Az idén jubiláló esemény mi más színhez is nyúlhatott, mint egy igazi klasszikushoz, vissza a gyökerekhez. A vállalat szerint a klasszikus kék “megnyugtat, a stabilitás és folytonosság érzését kelti”.

Íme 2020 hivatalos színe a Pantone Classic Blue:

És hogy milyen is ez a kék?

Mélytengeri, királyi, klasszikus. Mélységéből adódóan remekül kombinálható mind halvány pasztell, mind pedig intenzív színekkel. Uralhatja is az öltözetünket vagy épp fenségesen kiegészítheti. És hogy hogyan hordjuk a klasszikus kéket? Többféle variációra hoztunk most inspirációt Nektek.

Önmagában viselve előkelően elegáns:

Ez a kék sportos arcát mutatja a sokunk ruhatárában található sötétkék farmerben. A jó hír, hogy a korábbi évek világos farmer trendjei után eljött az ő éve. Bátran hordhatjuk akár munkahelyre is, hiszen bármilyen blézerrel kombinálva egyből hivatalos megjelenést kölcsönöz, és a főnökök is jobban tolerálják, mint a kopott, szakadt farmerokat.

Az év színe természetesen nem azt jelenti, hogy mellette több szín már nem is szerepel a tervezők kollekcióiban. Idén sem kell lemondanunk olyan kedvenc színeinkről, mint a napsárga vagy az erős narancs. Főleg nem a tavaszi kollekciókban.

A menta és klasszikus kék színkombináció üde, tavaszias hatást kelt:

 Egy fokkal már izgalmasabb kombináció a klasszikus kék a zölddel:

És gyönyörűen kifinomult drapp színnel viselve:


Képek forrása: pinterest.com.

Borítókép: Monica Silva 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában