Így dőlünk be a marketingeseknek - avagy a meggyőzés praktikái I.

Így dőlünk be a marketingeseknek - avagy a meggyőzés praktikái I.

2020. Április 30. 14:10:07

Miért dőlünk be a marketingesek trükkjeinek? Mért vásárolunk sokszor olyan dolgokat, amikre valószínűleg semmi szükségünk nincsen? Miért adakozunk a bálnák megmentésére, mikor leszólítanak minket az utcán? És legfőképpen: ha mi szeretnénk valakit meggyőzni valamiről, hogyan fogjunk hozzá? Íme néhány trükk a szociálpszichológia tarsolyából, Smith és Mackie: Szociálpszichológia című könyve alapján!

1. Adj, hogy aztán kapj!

A társadalmunkban él egy fontos, kimondatlan szabály, ami úgy belénk ivódott, hogy az emberek nagy része tartja is magát hozzá: a kapott szívességeket illendő dolog viszonozni. Ha valakitől ajándékot kapunk a születésnapunkra, annak nekünk is illik ajándékot venni az övére. Ha valaki meghív az esküvőjére, azt nekünk is illendő dolog meghívni a miénkre. Ha pedig a szomszéd kölcsönadja a csavarhúzóját, akkor mi sem mondhatunk nemet, amikor a fűnyírónkat kéri.

Van azonban ennek a szabálynak egy furcsa tulajdonsága: legtöbbször még akkor is betartjuk, ha a kért szívesség valójában sokkal nagyobb, mint az, amit korábban kaptunk (Regan, 1971). Ha tehát az utcán leszólítanak minket, és „ajándékul” gyermekek által festett könyvjelzőt vagy képeslapot adnak, utána jóval nagyobb eséllyel adakozunk a nemes ügynek. Úgy érezzük ugyanis, hogy „adósok vagyunk” a kapott szívesség miatt.

Ha egy újságból küldenek nekünk egy példányt ingyen, akkor pedig úgyszintén nem csak az motivál minket az előfizetésre, hogy az adott lapot érdekesnek találjuk. Kötelez minket a szívességek viszonzásának kimondatlan szabálya is.

 2. Kérj előbb egy nagy dolgot, hogy a kicsit mindenképpen megkapd!

Van egy vicc, ami szerint egy egyetemista lány nem is tudja, hogyan valljon be a szüleinek egy rossz vizsgajegyet. Végül úgy dönt, hogy a következőket mondja: „Apa, félbe kell hagynom az egyetemet, úgy néz ki, hogy ki is fognak rúgni, egyébként pedig terhes vagyok egy férfitól, akivel nemrég egy buliban találkoztam.” Az apa majdnem elájul, mire a lány megnyugtatja, hogy ezek közül semmi sem igaz, csak egy rossz jegyet kapott.

Hasonlóan működik az úgynevezett „becsapott ajtó módszer” is. A nagyobb dolgok mellett egy kis szívesség már nem is tűnik olyan vészesnek és teljesíthetetlennek. Ha valaki becsenget hozzánk, és arra kér minket, hogy fogadjunk örökbe egy kiskutyát, de ez a mi helyzetünkben egyáltalán nem megvalósítható, miután nagy zavarban nemet mondtunk, nagy valószínűséggel boldogan adakozni fogunk az állatmenhelynek, örülve annak, hogy a nagyobb kellemetlenséget megúsztuk.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában