Arról álmodtál, hogy kihullottak a fogaid? Íme öt lehetséges jelentés, amit hordozhat

Arról álmodtál, hogy kihullottak a fogaid? Íme öt lehetséges jelentés, amit hordozhat

2020. május 28. 15:34:48

Bár nehéz lenne általánosítani az álmainkat, azonban van néhány, amiben az emberek egészen jelentős százalékának volt már része – akár többször is. Ilyen például a zuhanás, az üldözés, vagy a fogak elvesztése.


A szakértők azt mondják, az álmaink elemzésekor inkább annak az érzésnek az értelmezésén van a hangsúly, amit az adott szimbólum felébreszt benned. Ebből kiindulva összegyűjtöttek 5 lehetséges jelentést arra az esetre, ha a fogaid kihullásával álmodsz:

1. Bizonytalanság vagy szégyenérzet
Mivel az, hogy hirtelen elveszítjük a fogainkat, nem igazán fordul elő csak úgy a valóságban, ezért ez ellentmond annak a teóriának, miszerint az álmaink elsősorban az emlékeink megszilárdításának eszközei. Ha abból indulunk ki, hogy inkább az érzéseinket szimbolizálják, akkor lehetséges, hogy a fogak kihullása, vagy megromlása a magabiztosság vagy az önbecsülés hiányát jelenthetik. Hiszen nem lennél bizonytalan, ha ez megtörténne veled valójában is? Éppen ezért, ha legközelebb a fogaid elvesztéséről álmodsz, gondold végig, van-e olyan területe az életednek, amiben szégyent, vagy önbizalomhiányt tapasztaltál?

2. Újjászületés vagy átalakulás
Amikor kipotyogtak a tejfogaid gyermekkorodban, átadták a helyet a maradó fogaidnak: tehát ha álmaidban elveszíted őket, az nem feltétlenül rossz ómen. Lehet a fejlődés vagy egy pozitív változás jele is.

3. A kontroll hiánya
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy történt-e veled mostanában valami, ami miatt kicsúszott a kezedből az irányítás, vagy teljes erőtlennek érzed magad? Az álom erre is utalhat, hiszen ki kérné magától azt, hogy kiessenek a fogai?

4. A veszteség vagy a gyász érzése
Van valami, amit elveszítettél mostanában, vagy amit gyászolsz? Akkor előfordulhat, hogy a tudatalattid próbálja kivetíteni az álmaidban azt, amit a valóságban hiányolsz.

5. Fogászati problémák
Nem szabad kizárni azt sem, hogy valós egészségügyi problémák miatt álmodsz a fogaid kihullásával: habár nagyon nehéz lenne megállapítani, hogy például az ébredéskor észrevett fogcsikorgatást az álom jelezte előre, vagy az váltotta-e ki.

Forrás: mindbodygreen

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában